Bra sak: November är snart slut och lussekatterna är här!

Vidrigaste månaden (i konkurrens med februari endast), check. Vidrigaste året, nästan check. Vi går mot ljusare tider hörrni. Visst är det väl så?

November bjöd på stärkta restriktioner, mörker och en hel del oro, i alla fall i min värld. Men det är viktigt att komma ihåg att den också bjöd magiska solstunder och en valseger i USA som var så skön att det fortfarande saknas ord (ord saknas förresten också för den där söndertrasande känslan som svepte in i mig när jag inväntade beskedet). Nu går vi in i december och då kommer det banne mig bara bli ljus och lussekatter och massor av mys, i alla fall kommer jag fokusera hundraprocentigt på just det och stänga ute allt annat.

November är också NaNoWriMo och jag har varit med på mitt eget sätt i år (läs mer om det i det här inlägget). Jag har skrivit rätt många ord och det är jag oerhört nöjd med med tanke på hur den här tiden är och behandlar mig. Men allra gladast är jag för att det gått så bra med min målsättning att umgås med texten varje dag. Två dagar har jag inte orkat och det är förstås ok, men alla andra dagar har jag skrivit i alla fall något litet. Det är förstås bra i sig, men det har också hjälpt mig fram till en förståelse för hur viktig kreativiteten är i mitt liv. Just nu skriver jag inte med en tanke på att bli utgiven eller läst, jag skriver som ren överlevnad, för att få ur mig och för att skapa. Det är rätt ljuvligt och jag märker att när jag lyckas öppna kreativiteten på ett plan (skrivandet) så kommer den på andra plan också, jag uppskattar saker (naturen, människor osv) på ett nytt sätt och det hjälper mig i den där känslan av att vara fastlåst som november ofta för med sig. Kreativitet för överlevnad och levnad är nog mitt bästa från november som gått.

November var om ni minns månaden för bra saker på bloggen och visst har det blivit en del sådana. Om ni bläddrar tillbaka så hittar ni inlägg och poesi och stickning, för att inte tala om en hel mysdeckarvecka. Bra saker ska jag förstås fortsätta spana efter och på ett sätt med start redan imorgon. Håll utkik efter decemberkalender-avslöjandet under eftermiddagen, det kommer bli bra.

Bild från Pixabay

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.