Night boat to Tangier av Kevin Barry

Det börjar med två irländska gangsters (jag vet hur det låter) i en skitig och övergiven hamn i Spanien. De samtalar lite om livet och snart har de dragit in en ung kille i sitt samtal och sånär skrämt livet ur honom. Det visar sig att de letar efter den ena gangsterns dotter, Dilly och de tror att hon finns i närheten. Därifrån rör sig Night boat to Tangier till att bli ett växelspel mellan männens samtal om gamla minnen och om kärleken och livet och berättelsen om den som de inte kan hitta.

Jag kan inte jämföra den här boken med något annat jag läst vilket är smått fantastiskt med tanke på att jag ändå läst en del. Jag älskar unika röster och berättelser. Med det inte sagt att jag älskar Night boat to Tangier, jag tycker jättemycket om den och inte alls. Ibland är jag helt uttråkad och irriterad, ibland svindlar det i magen som om jag gungade en gunga till himlen som man gjorde som femåring. Det är den bästa av läsupplevelser och inte och jag tror faktiskt att just det gör det till en stor läsupplevelse.

Hade det inte varit för Uppsala english bookshops bokklubb så hade jag aldrig kommit på tanken att läsa denna (inte ens pga Max Porter-blurben), jag älskar att få bli överraskad av böcker jag inte ens visste att de fanns!

NIGHT BOAT TO TANGIER
Författare: Kevin Barry
Förlag: Canongate (2020)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.