Det kan alltid bli värre av Lotta Sjöberg

Det jag tycker allra mest om med Det kan alltid bli värre är hur den visar att det är alldeles lagom rimligt att må rätt dåligt i sitt liv. Det finns skäl att ha ångest över klimat och rasister och döden och allt som har med februari att göra. Hela boken är som att komma in i ett tryggt rum där man får tycka, tänka, säga och känna det man känner. Här får man vara ful och fel och svartluddig i hela inombordet. Det är ok, det är till och med det normala.

Det kan alltid bli värre är en seriebok skriven och tecknad av någon som vet att det värsta man kan säga till en deppig typ är ”välj glädje”. Det är en bok som ser att ångest kan komma inifrån utan någon jäkla anledning, men att det också finns miljoner yttre påverkansanledningar som kan ligga bakom.

Det är befriande att läsa den här boken. Jag skrattar lite, men skulle inte säga att den är rolig. Det är mer av förtvivlade skratt. Men det är inte dåligt det heller. Jag tycker oändligt mycket om Det kan alltid bli värre, det gör jag.

DET KAN ALLTID BLI VÄRRE
Författare: Lotta Sjöberg
Förlag: Galago (2014)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.