Hej då ångest!

Jag skrev härom dagen om hur jag till en början tvivlade på att det här läs- och bliggtemat var en bra idé, jag oroade mig faktiskt en hel del för att att läsa om ångesten skulle trigga den. Så har det förvisso glimtvis blivit, Pär Lagerkvists Ångest var svår att bära, jag läste den när jag var exeptionellt skör och insåg det inte förrän jag märkte att jag upprepade meningar om blodiga fåglar för mig själv. Såpass skör var jag att jag hade någon sorts sammanbrott några dagar senare, av trötthet och ledsenhet. Men det var inte Pär Lagerkvists fel.

Rakt igenom projektet har jag känt mig stärkt och inkluderad. Jag har inte vetat att det finns så mycket så välformulerat om det jag ibland slåss med (eller på Bill Haderskt lugnt sätt möter och jobbar runt). Jag visste inte att jag var så oerhört lite ensam i detta. Jag visste förstås, men jag visste inte.

Temats inlägg hittar du här:
Låt oss tala om ångest och annat jobbigt, inledning
Ångest av Pär Lagerkvist
So sad today av Melissa Broder
Den svarta hunden av Les Murray
Vår gemensamma rädsla för det skeva och det sjuka
Det kan alltid bli värre av Lotta Sjöberg
En isoleringscell med gula tapeter

2 svar på ”Hej då ångest!”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.