Just nu i mars 2021

Första lördagen i månaden och dags för en Just nu-rapport (enligt gammal god Kulturkollotradion). Nu är det ju så att en stor sorg svept in i mitt liv då min trogna följeslagare och kattvän Buffy lämnade oss i början av veckan. Det är tungt, vilket du kan läsa om på mitt instagram, här och nu tar jag en paus från att formulera sorgen och befinner mig i den istället. Den som vill förstå litegrann om hur mycket hon faktiskt var med mig kan läsa det här Kulturkolloinlägget från 2017, då får ni också njuta av hennes uppenbarelse i bild och attityd. Om du själv befinner dig i relation med en katt eller sörjer en kan jag tipsa om det här inlägget, en recension av Lilian Backman Mandarinstunder, som gav mig lite lugn häromdagen när min sorg var ”en bubblande och lavaspyende vulkan”. Det kommer att göra mindre ont. Det blir bättre. Jag vet ju det, jag har gjort det förr, men jag behövde påminnelsen.

Just nu alltså, såhär hankar jag mig fram.

Just nu…
… läser jag: inte mycket. Jag hade svårt med läsningen redan innan Buffy dog. Jag har varit sliten och ångestladdad hela långa januari och februari, jag har läst en del bra men rätt utmanande böcker och jag har sökt efter fluff som kan engagera mig. Just nu läser jag lite smått i Lucy Dillons senaste. Den är bra, men det är märkligt att läsa utan sällskap. Jag har bestämt mig för att läsa om några gamla favoriter också för att ta mig ut på banan igen.
… ser jag på: Masterchef Australia och New girl. Jag började på New girl för flera år sen och tyckte mycket om den, men tappade av någon anledning bort den. Nu har jag tagit upp den igen och det är verkligen den perfekta världen att fly in i.
… lyssnar jag på: Fågelkvitter. Jag har halkat ur ljudbokslyssnandet lite, men när jag hänger mig åt det så lyssnar jag på The song of Achilles av Madeline Miller (som också skrev Kirke).
… längtar jag efter: vila, frid och vår. Förra året klarade jag inte av att njuta av våren ordentligt på grund av pandemioron, i år har jag bestämt mig för att njuta allt som njutas kan.

Svara gärna du också och titta in hos Anna, Linda och Ulrica och och se vad de gör just nu.

10 tankar på “Just nu i mars 2021”

  • ❤️ Det känns som orimligt länge sedan våren var hos oss senast så det är på tiden att den kan njutas snart.

   Svara
 1. Det är så tungt när ett djur dör. Jag saknade framför allt ljudet av tassar och tassdoft när min första hund gick bort. Nu har jag bara fåglar och valde att omplacera hund & katter i samband med att jag blev sambo med en allergiker för 11 år sedan. Det är också en märklig känsla där djuren liksom dog för mig fastän att de ju levde vidare. Fick se en bild på en av katterna nyligen som nu blivit en gammal herre och det kändes jättekonstigt eftersom han varit ”död” för mig i så många år. Du får glädjas åt att du faktiskt fick äran att lära känna Buffy och har så många fina minnen ifrån henne. <3

  Svara
  • Det låter väldigt jobbigt att sörja när djuren försvinner av andra anledningar. Vi omplacerade en hund när jag var barn och jag minns hur svårt det var. Saknaden, oavsett vad den kommer sig av, sitter i för alltid, men tack och lov späs den snabbt ut med glädjen och tacksamheten över att ha fått dela livet med dem. Jag är oändligt tacksam för allt Buffy gav oss, det överskuggar allt jobbigt, i alla fall nästan hela tiden.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.