En stjärna slocknad i min famn av Hedvig-Christina Hell

En stjärna slocknad i min famn är Hedvig-Christina Hells poesidebut. Det är en berättande diktsvit som känns.

Den som läser får snart förstå att något fasansfullt hänt på gården hos My och Natanael, någon har dött. My är den som berättar, hon har flytt ut på en resa de en gång drömde tillsammans. Mys berättelse är fylld av uppgivenhet, förtvivlan och ilska, och så sorg förstås. Man förstår efterhand att det finns en annan sida också, men sorgens inbyggda vrede har slitit sönder allt runtomkring.

En stjärna slocknad i min famn berör mig. Jag tror att den kanske berört ännu mer om den skalats ner en smula och gjorts lite kortare och mer koncentrerad, men på det hela taget är detta en lovande poetisk debut.

EN STJÄRNA SLOCKNAD I MIN FAMN
Författare: Hedvig-Christina Hell
Förlag: Ekström & Garay (2021)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.