Tystnaden av Don Delillo

Det är inte en överdrift att säga att jag är rätt besviken på den här boken. Det bådade så gott – en kortroman om när allt plötsligt tystnar och blir svart, när katastrofen kanske hänt och människorna måste ta konsekvenserna, dessutom skriven av en författare som nämns i nobelprissammanhang. Och visst Don Delillo kan säkert få Nobelpriset en dag för det här är verkligen konstigt. Tyvärr inte på ett bra sätt.

Det som stör mig mest är alla dessa människor som inte en enda av dem för ett samtal. Ingenting som sägs sägs till någon, alla för de ensidiga monologer som tvinnar ihop med de andras. Det är väl intressant till en början, men när de bara går djupare in i sig själva utan att ta mig med så blir det till slut mycket ointressant. Och ingen lär jag känna på riktigt.

Jag hade hoppats och trott så mycket på Tystnaden, men den boken jag ville läsa har jag fortfarande att se fram emot för den har tydligen inte skrivits än.

TYSTNADEN
Författare: Don Delillo
Förlag: Albert Bonniers förlag (2021)
Översättare: Rebecca Alsberg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.