29 mars 2024

Skrivsöndag om vardagskreativitet

Det är inte lätt det här med kreativitet. Jag har en längre tid saknat känslan från den där hösten (2019). Då när jag läste och levde Lev kreativt av Julia Cameron, då när så mycket gick ut på att hitta kreativitet i vardagen. Det har jag verkligen längtat tillbaka till.

Jag försökte mig på morgonsidor, men det blev fel, för mycket krav och för lite bra känsla. Jag hade lite för många dåliga mornar, när jag var tvungen att ta hand om saker hemmavid och då morgonsidorna blev mer ett hinder än en väg mot något bra. Kanske ska jag göra ett nytt försök framåt sommaren, det känns som en del av en trevlig morgonrutin när allt är ljust och somrigt (tillsammans med yoga och uterumsfrukost).

Nu hittar jag kreativiteten i långsamma promenader där jag försöker testa nya vägar och platser och verkligen se det jag ser. Jag stickar lite och är lite nyfiken på mitt projekt att lära mig virka igen, jag bakar och försöker laga mat lite lugnt istället för att bara göra den, som ett kreativitetsförsök. Promenaderna är det som funkar allra bäst, de där släntrande där jag inte kan tänka att det är motion eller nytta utan där jag bara är ute efter att se vackra saker och tänka lugna tankar. Vissa dagar funkar det inte alls, andra funkar det så himla, himla bra. Våren hjälper förstås i det här, ju längre den kommer desto fler fina saker finns det att se, desto lättare går det att tänka annat.

Med skrivandet går det lite upp och ner, det har varit några riktigt tunga månader i början av året och skrivandet har varit en räddning och en kamp. Men mer om det en annan skrivsöndag.

Bild från Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.