Fem vintrar och en sommar av Olof Wretling

Jag började lyssna på Fem vintrar och en sommar lite av en slump (jag tyckte mycket om Olof Wretlings humor när jag såg min första säsong av Bäst i test i våras och så såg jag boken på Storytel när jag letade efter något annat) och fastnade genast. Vilken berättare han är Olof Wretling!

Jag älskar hans berättelser om pappan och morfarn (herregud morfar Alfons, vilken stjärna!), om höjdhoppet och kärleken och det där med att vara en orolig själ.

Jag stod på ett fält och grät över det där med att ha oron och fantasin i kroppen, som ett tvillingpar, det var en så fin bild och jag kommer bära den med mig när allt blir mig övermäktigt igen, som det blir. Jag har skrattat högt för mig själv i värsta uppförsbacken på femkilometersslingan hemma i skogen och när jag mötte en pinsamt berörd man på samma promenad.

Skrattet är det mest uppenbara här, men tillsammans med det finns alltid värmen och svärtan. Jag älskar det!

Och just ja, du ska inte läsa den här boken, du ska lyssna den.

FEM VINTRAR OCH EN SOMMAR. DIAGNOSERNA I MITT LIV.
Författare och uppläsare: Olof Wretling
Förlag: Bonnier Audio (2021)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.