En evighet från dig av Jenny Colgan

Jenny Colgan vet hur man skriver mys med lite svärta så att det blir så där oemotståndligt somrigt. Ibland blir det lite väl smörigt, men i En evighet från dig tycker jag att hon får till det.

En evighet från dig handlar om Lissa, en sjuksköterska som bor i London och en dag bevittnar en fasansfull olycka. Efter det blir hon inte sig lik (och ärligt talat inte jag heller, temat går rakt in i hjärtat på mig och jag har faktiskt lite svårt att bära det emellanåt). Hon går motvilligt med på att tillfälligt byta arbetsplats med en annan sjuksköterska, Cormac, som bor och arbetar i en liten by i Skotska högländerna. Förstås är det samma by vi hälsat på i två gånger tidigare (i Den lilla bokhandeln vid hörnet och Den lilla bokhandeln i hamnen). Det här är nog den bästa boken i serien och serien är en favorit tack vare att böckerna skiljer sig så mycket åt (till skillnad från de om strandpromenaden till exempel).

Jag trivs med Lissa och Cormac och hur de lär känna varandra på avstånd. Jag tycker att Lisas återhämtningsprocessen beskrivs på ett fint sätt och jag älskar förstås att hon räddar katten.

Jenny Colgan romantiserar alltid Skottland och högländerna å det grövsta och här blir det rent av löjligt hur idylliskt det är i kontrast till förfärliga storstaden. Jag förlåter det eftersom resten av historien är så söt, men det är bara nätt och jämt.

EN EVIGHET FRÅN DIG
Författare: Jenny Colgan
Förlag: Norstedt (2021)
Översättare: Birgitta Karlström, originaltitel: Five hundred miles from you
Tredje delen i en serie, Tidigare delar: The bookshop om the corner och The bookshop on the shore
Andra som skrivit om boken: Enligt O

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.