Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst

Det här är ju alldeles ljuvligt och bra! Om någon sagt mig innan att det gick att förena deckare med feelgood och få det bra (och det har förstås folk gjort när de pratat om den här boken) så hade jag nog inte trott dem. Men det här är verkligen en ypperlig blandning.

Allra mest gillar jag att Christoffer Holst inte alls gjort avkall på deckardelen för att få det mysigt, eller tvärtom. Deckargåtan är riktigt obehaglig när en ung tjej mördas på midsommarafton och sedan den ena ruskigheten inträffar efter den andra (jag må gissa hur det hänger ihop rätt snabbt, men det gör verkligen ingenting). Och feelgoodmyset är rakt igenom bedårande, från Cilla och Rosies underbara vänskap till (allas vår) förälskelse i Adam.

Jag ser förstås fram emot att läsa de resterande tre böckerna om Cilla och så kan jag inte låta bli att önska mig filmatisering. Skulle det här inte vara helt perfekta sommarfilmer, typ som Morden i midsommer fast bra*?

SÖTA, RÖDA SOMMARDRÖMMAR
Författare: Christoffer Holst
Förlag: Lovereads by Forum (2018)
Första delen i en serie.
Andra som skrivit om boken: Enligt O, Lottens bokblogg och Och dagarna går.

* Missförstå mig rätt – jag älskar Morden i Midsummer, men inte för kvalitens skull…

5 svar på ”Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst”

  1. Det här fick en av mina sällsynta 5:or! Vilken himla bra bok, inte sant! Den har så många bra komponenter som han ror i hamn. Jag tycker att resten av serien är riktigt bra, de med.

    Svara
    • Jag tycker också om hela serien och är grymt imponerad av att man kan skriva feelgood som är feelgoodig samtidigt som deckarserien är bra deckare.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.