21 april 2024

The road trip av Beth O´Leary

Jag har läst tre böcker av Beth O’Learys böcker. Sambo på försök som jag älskade, Bara på besök som jag gillade och nu The road trip som jag inte riktigt vet vad jag tycker om.

The road trip är seg för det första, rör sig mellan ett nu och ett då på ett lite väl långsamt sätt. Det finns för många människor här och det är inte alltid tydligt hur de hänger ihop. Sen är det så många konflikter åt alla håll att jag inte vet hur jag ska orka bry mig om dem.

I centrum står Dylan och Addie som var tillsammans då, men gjorde slut och nu hamnar de av olycka och slump i samma bil på väg till ett bröllop. Allt handlar om vad som hände då och om de ska förlåta varandra nu. Mitt största problem är nog ändå att jag när jag får veta vad Dylan gjorde då inte riktigt tycker att Addie ska förlåta honom. Han må vara en fin kille som vill väl, men han är så oerhört lättledd och den där relationen han har med sin bästis är inte frisk alls. Det är komplicerat och de går i terapi hela bunten, men jag hejar inte riktigt på att de ska bli tillsammans igen och det är nog meningen att jag ska det…

Nåja. The road trip är inte dåligt lässällskap, det är bara inte det allra bästa. Och när jag läser feelgood vill jag faktiskt kunna slå igen boken med ett leende och slippa oroa mig för hur det ska gå för dem, så är det inte riktigt här.

THE ROAD TRIP
Författare: Beth O’Leary
Förlag: Quercus (2021)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.