En engelsk romans av Niina Mero

Här doftar det Northanger abbey, egentligen allt Austen, en hel del Agatha Christie och helt enkelt all engelsk kultur och popkultur man kan tänka sig. Det är Oxford, Morse och Lewis. Det är Nora från Finland som motvilligt (för att hon kan få sina illusioner krossade) reser till England för att vara med på systerns bröllop. Det är ett gods som jämförs med Pemberly, det är misstänkta försvinnanden, mystiska tillfälligheter och ruvande byggnader. Och massor av spännande män. Och litterära referenser.

En engelsk romans är en söt liten karamell, en utflykt i allt det många av oss är hopplöst förälskade i, tanken om det engelska.

EN ENGELSK ROMANS
Författare: Niina Mero
Förlag: [Norra] (2021)
Översättare: Janina Orlov

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.