Just nu i oktober 2021

Å september, vad hände? Du som brukar vara min favoritmånad, nu var vi inte vänner alls. Det var förkylningar, ångest och hällregn för hela slanten. Eller det var det ju inte, men det kändes lite så. Just nu, som det här inlägget ska handla om är dock läget bättre. Jag har tagit en hel helg ledigt från alla måsten och ägnar mig enbart åt läsning och godisätning, jag tänker att det ska öka chanserna till en god oktober avsevärt.

Just nu…
… läser jag: När vi var samer av Mats Jonsson (fantastisk som alltid, än mer angelägen än vanligt) och Fädernas missgärningar, Åsa Larssons sista bok om Rebecka Martinsson (det är lite kul att jag i boktexten om någon av de första böckerna i serien (som publiceras snart) skriver att jag nog ska lugna mig lite med läsningen så att jag inte tröttnar. Jag har alltså tryckt i mig hela serien på några veckor. Det är ju så bra böcker!).
… ser jag på: Last week tonight med John Oliver, Hela England (och Sverige) bakar och så slog jag till med den mastiga, intressanta och totalt nattsvarta dokumentärserien om Vändpunkten: 11 september och kriget mot terrorismen på Netflix.
… lyssnar jag på: Löpa varg av Kerstin Ekman, fenomenalt inläst av Lennart Jähkel. Men det går långsamt eftersom jag inte riktigt är på humör för ljudbok just nu.
… längtar jag efter: jag försöker att inte lägga så mycket tid på att längta då jag behöver lära mig att njuta av det som är nu. Men visst längtar jag massor av riktigt fina, soliga, oktoberdagar i skogen.

Just nu-inlägget är ett arv från Kulturkollos tid. Titta gärna in hos mina bloggkollektivkompisar därifrån – Anna, Linda och Ulrica och berätta gärna vad du själv gör just nu.

4 svar på ”Just nu i oktober 2021”

 1. Fädernas missgärningar vill jag verkligen läsa! Det där med ljudbok är jag kluven till. Nu har jag bara lyssnat på två böcker, men har inte fått in att göra så mycket vettigt samtidigt… Och de soliga dagarna längtar jag verkligen efter!

  PS Har också svarat inne på bloggen

  Svara
  • Jag läste ut Fädernas missgärningar igår och jag tyckte väldigt mycket om den, en fin avslutning på serien! När det gäller ljudböcker så går det i perioder för mig, ofta lyssnar jag mycket när jag stickar och nu har jag inte stickat på ett tag då synen inte riktigt är med mig och då får jag svårt med ljudböckerna också. Jag kan inte riktigt med att bara sitta rakt upp och ner och lyssna.

   Svara
 2. Köpte Mats Jonssons bok till maken i födelsedagspresent. Funderar över hur jag ska kunna läsa den i smyg för att slippa vänta på att han ska bli färdig. 😉

  Svara
  • Jag förstår att det är ett problem, den tar ju dessutom ett tag att komma igenom, precis som Mats Jonssons böcker brukar vara så är det fullproppad av fakta och berättelser. Du kanske får köpa en till dig också 😉 Eller låna på biblioteket förstås.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.