Ett livsavgörande ögonblick av Julia Quinn

Böcker man läser mest för att ha läst hela serien… Jag ska inte vara sån utan erkänner också att jag läste den sista Bridgerton-boken för att jag hade en dag med huvudvärk och ångest när jag inte orkade läsa något utmanande och där det kändes som att inget skulle göra dagen bättre så jag beslutade mig för att göra dagen fluffig och ofarlig. Till det är Julia Quinn riktigt bra.

Den åttonde och avslutande boken om syskonen Bridgerton handlar om Gregory (vilket jag har svårt att ta till mig eftersom han av oklar anledning är typ en bäbis i mitt huvud, han är dock 26…) som blir kär i en tjej och sen i en annan och hon blir kär i honom, men hon borde gifta sig med en annan snubbe och så blir det lite bråk och helt obegripliga svårigheter (obegripliga!) och sen levde de lyckliga osv osv. Ja, ja jag gillade de första böckerna i serien och jag avskyr inte den här som jag avskydde exempelvis Eloises bok. Den passade fint som fluff att packa in ångest i, det gjorde den och mer önskade jag mig helt ärligt inte.

I höst kommer en ny, spin off-serie av Julia Quinn på svenska, om de där syskonen som spelar så himla illa. Jag har inte hunnit läsa än, men jag hoppas att det blir så vilsamt som jag inbillar mig, jag kommer i alla fall läsa första boken. Men jag lovar också mig själv att jag inte ska tvinga i mig alla om jag inte eller slutar gilla. Hedersord. Typ.

ETT LIVSAVGÖRANDE ÖGONBLICK
Författare: Julia Quinn
Förlag: Lovereads by Forum (2021)
Översättare: Anna Thuresson, originaltitel: On the way to the wedding
Sjunde delen i serien om familjen Bridgerton, Tidigare delar: The duke and I (En annorlunda allians), En oväntad förälskelse, En förtrollande hemlighet, En oundviklig längtan, Ett minnesvärt frieri och En oemotståndlig frestelse, En oförglömlig kyss.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.