Writers and lovers av Lily King

Nä, det här gillade jag inte särskilt mycket alls. Så lite faktiskt att jag skummade en hel del sista halvan så var det så att den blev fantastisk då så missade jag det. Av den anledningen tänker jag ta det lilla lugna i den här boktexten också, man bör inte såga en bok man inte gett sin fulla uppmärksamhet.

Problemet med Writers and lovers är nog att den vill vara något mer än den är. Den tyngs av tanken på att vara litterär eller egen och djup när den inte är det. Casey har förlorat sin mamma, och jag orkar inte riktigt tycka synd om henne (och mår förstås dåligt över det, herregud vad är jag ens för läsare?) Inte heller bryr jag mig om hon väljer den ena eller andra mannen som är intresserade av henne. Caseys skrivande, som drog mig till den här boken, är väldigt oengagerat beskrivet och blir därför ganska ointressant.

Nej, jag har uppenbarligen inget snällt att skriva om den här boken så därför bör jag sätta punkt snart. Jag blir mest arg på mig själv för att jag ändå la såpass mycket lästid här. Jag föredrar att läsa något lättviktigt med känsla framför sånt här, men Writers and lovers har säkert också sin läsekrets. Om man inte förväntar sig något varmt så går det kanske…

WRITERS AND LOVERS
Författare: Lily King
Förlag: Picador (2020)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.