Skrivsöndag om Kreativt skrivande av Therése Granwald

Först – om du skriver så är det här inte en bok du läser och sedan lämnar tillbaka till biblioteket, det här är en bok du köper eller önskar dig i present. Till Kreativt skrivande återvänder man.

Jag har gått skrivarutbildning på folkhögskola och på högskola, jag har läst otaliga böcker i kurser och på fritiden. Jag älskar att tänka kring och lära mig om skrivande, nästan lika mycket som jag älskar att skriva. Det som tas upp i den här boken är inga nyheter, men jag har inte tidigare hittat en bok som verkligen har med alla bitarna. Det är som att gå en kurs, men om man missar vad läraren sa kan man bara bläddra tillbaka.

Allra bäst tycker jag om avslutningskapitlet där Therése Granwald berättar om sin egen process, det tar så effektivt ner allt abstrakt till en praktisk nivå och så blir det tydligt att man inte alltid måste göra rätt för att det till slut ska bli rätt. Det gillar jag.

Och så dikten som inleder hela boken. Jag avslutar med den (som jag skrivit av och hängt ovanför skrivbordet som en påminnelse):

Things
Went to the corner
Walked in the store
Bought me some candy
Ain’t got it no more
Ain’t got it no more

Went to the beach
Played on the shore
Built me a sandhouse
Ain’t got it no more
Ain’t got it no more

Went to the kitchen
Lay down on the floor
Made me a poem
Still got it
Still got it
-Eloise Greenfield

KREATIVT SKRIVANDE. GRUNDBOK I LITTERÄRT SKAPANDE
Författare: Therése Granwald
Förlag: Studentlitteratur (2020)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.