The invisible life of Addie LaRue av V. E. Schwab

Jag var osäker först, för att jag läste V. E. Schwabs A darker shade of magic och insåg att jag inte var så förtjust i fantasy (om den inte är skriven av Holly Black). Men så tänkte jag ändå att jag skulle ge den en chans på grund av premissen – flicka gör en deal med mörkret för en form av evigt liv och betalar priset genom århundradena. Så mycket historia att leva genom. Så många existentiella spörsmål.

Jag är väldigt glad att jag lärde känna Addie LaRue. Boken om hennes liv är en lättsam berättelse om något riktigt tungt och jag älskar den kombinationen. Det är hjärtekrossande och med andra ord skulle jag kunna gråta i veckor över det som händer Addie (och Henry), men jag slipper det. Jag får vara engagerad, jag får känna, men jag kan också vila i vetskapen att jag inte behöver följa med in i det mörkaste mörka. Kanske är det för att Addie blivit som en del av mörkret under århundradena. I början när hon förlorar allt gör jag det med henne, på riktigt, men med åren blir hon mer blasé och jag tillsammans med henne.

Jag ser det här som en filmisk berättelse det skulle lätt kunna bli en fantastisk tv-serie om Addie liv genom historien (där skulle också mer av Addie liv genom tiden kunna utforskas, det saknar jag lite i boken) och maktkampen med Luc, kärleken (eller vad det nu är) till Henry och förstås katten på antikvariatet. Jag skulle se den om och om igen.

THE INVISIBLE LIFE OF ADDIE LARUE
Författare: V. E. Schwab
Förlag: Titan Books (2021)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.