Solstorm av Åsa Larsson

Sent ska syndaren vakna och sådär. När nu den sista boken om Rebecka Martinsson släpps har jag precis läst den första. Jag är väldigt glad över den ordningen för nu behöver jag inte vänta in någon bok, jag kan bara köra på som jag vill.

Det finns så mycket att tycka om med Solstorm – människorna, bakgrundshistorierna som hela tiden stannar delvis i skuggan, råheten, kylan, vardagligheten. När Viktor Strandgård lemlästas och mördas i Kristallkyrkan i Kiruna står det klart för alla som kommer i närheten att något fasansfullt hänt. Religiös fanatism, familjehemligheter och girighet dras fram i ljuset och allt är väldigt hemskt och tragiskt. Det blir inte ens bra till slut.

Jag kommer läsa vidare i serien för att jag tycker om att Rebecka får vara så vresig och trasig och att Anna-Maria Mella inte alls är det och att de passar så fint ihop. Jag vill helt enkelt lära känna de här miljöerna och människorna på djupet.

SOLSTORM
Författare: Åsa Larsson
Förlag: Albert Bonniers förlag (2003)
Första delen i en serie.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.