Det blod som spillts av Åsa Larsson

Jag är så glad att jag äntligen kommit mig för att läsa Åsa Larssons böcker om Rebecka Martinsson, och samtidigt är jag just nu, när jag precis slagit igen den andra boken i serien, Det blod som spillts, mest bara ledsen. Tårarna bränner i halsen och jag kan inte riktigt få det ur mig, särskilt inte här för det är allt det som händer mot slutet som gör så ont och jag vill förstås inte spoila.

Här är Rebecka alldeles trasig, förstås, det som hände i slutet av förra besöket uppe i hemtrakterna har plöjt djupa spår och sår inuti. Jag hoppas att hon kan få bli ok till slut, men bra blir det nog aldrig. Nu kommer hon upp med jobbet, trots att hon är sjukskriven egentligen. Hon hamnar vid sidan om en mordutredning där en kvinnlig präst hittas sönderslagen och hängd i kyrkan. Anna Maria Mella utreder fallet och här finns kvinnoprästmotståndare, vargen, jaktlaget, förskingring, förtvivlan och vrede. Rebecka är egentligen inte inblandad, men så blir hon det ändå och så blir det sådär fasansfullt.

Jag tycker om de här berättelserna och jag håller i mig lite för att inte slänga mig vidare, jag är rädd för att mättnaden ska infinna sig. Jag vill dra lite på de här böckerna. Kanske ska jag också se tv-serien, eller inte, vi får väl se. Läser vidare gör jag i alla fall, i sinom tid.

DET BLOD SOM SPILLTS
Författare: Åsa Larsson
Förlag: Albert Bonniers förlag (2004)
Andra delen i serien om Rebecka Martinsson, första delen: Solstorm

2 svar på ”Det blod som spillts av Åsa Larsson”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.