21 april 2024

Just nu i november 2021

November är här och bortsett från att temperaturen ligger på 10 grader och alltså ger oss som en medelmåttig midsommarafton varje dag så är det väldigt novembrigt (och just idag har vi faktiskt sol och några enstaka plusgrader vilket ju är alldeles perfekt). Och ändå tror jag inte att jag kan skylla på det (november är som vi alla vet tillsammans med januari och februari årets vidrigaste månader) när det gäller måendet. Det mesta är tungt just nu, mycket beroende på att jag jobbat rätt mycket och intensivt en period, haft ledigt en vecka och fått sjunka in i tröttheten. En hel del av tyngden beror också på att det är kämpigt att vara förälder till någon som har särskilda behov för de tillgodoses inte utan en ständigt pågående kamp. Men, men snart har vi jullov och sen blir det sommar och efter det bara ett år kvar av skolplikt. Sen väntar det ljuva livet 😉

Nåja, det var inte det vi skulle prata om nu, men det påverkar förstås. Jag har inte ork till så mycket läsning och särskilt inte sådan som kräver något av mig.

Just nu…
… läser jag: Kristin Cashore fjärde bok i serien De utvalda, Det främmande landet och Lina Hagelbäcks Kometkarta.
… ser jag på: A Discovery of witches (är inne på säsong 2) och The good Place (säsong 3). Båda feelgood och verklighetsflykt, men på väldigt olika sätt.
… lyssnar jag på: Så lite som möjligt. Jag är inte riktigt i skick att koncentrera mig om ljudböcker och de flesta ljud stör just nu så jag försöker ha det så tyst jag kan.
… längtar jag efter: decemberljus, julbak och mer ledighet. Och pensionen…

Vad gör du just nu? Svara gärna på din egen blogg eller i kommentarerna här och titta in hos Anna, Linda, och Ulrica för att se vad de gör just nu.

10 tankar på “Just nu i november 2021

  1. Det tycker jag! Jag har köpt hem lite pepparkakor i alla fall och det lättar upp. Och så har jag faktiskt börjat läsa julromaner…

 1. Visst är det märkligt det där, att orken för ljud försvinner när man är ur balans. Det tycker jag är det jobbigaste just nu på jobbet, alla ljud. Jullovet ser jag också fram mot!

  1. Det är väldigt besvärligt faktiskt. Jag har haft det så till och från sen utmattningen, när det blir för mycket på något plan så slår ljudkänsligheten till, det är inte det lättaste att balansera på jobbet. Jag hoppas det känns bättre för oss båda snart.

 2. Tråkigt att höra att ni har det tufft med skolan. Det är det värsta, när ens barn inte mår bra/har det jobbigt.

  Pensionen ja… Tror jag ska börja spela på Lotto för jag har noll lust att jobba i 18 år till. (Och vid det laget har de väl höjt pensionsåldern ytterligare…)

  1. Jag tror att jag också måste vinna lite pengar för jag orkar inte ens tänka tanken att det är tjugo år kvar (och då gillar jag ändå mitt jobb).

  1. The Good place är verkligen ljuvlig på alla sätt och vis, älskar den! Skolplikten älskar jag kanske inte, men jag ser förstås poängen med den även om det är kämpigt ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.