Till offer åt Molok av Åsa Larsson

Nu har jag, på mycket kort tid, klämt i mig en nästan komplett serie deckare. Visst har det sina nackdelar, visst blir det till slut lite överväldigande med hur mycket Rebecka hamnar mitt i. Men det är ju för att jag hetsläst så, i och mellan böckerna går ju tiden.

Till offer åt Molok inleds med att en kvinna hittas mördad och barnbarnet som bodde hos henne är försvunnen. Rebecka nystar i gammal död i kvinnans släkt, bland annat ett synnerligen vidrigt mord i Kiruna under tidigt 1900-tal. Mitt värsta är (förutom en sak som händer mot slutet och som jag bestämt mig för att aktivt förtränga) att åklagare von Post dyker upp igen. Han är förstås en viktig drivkraft och katalysator här, men herre så förfärlig han är.

Nu har jag bara en enda träff med Rebecka, Anna-Maria och de andra kvar. Jag vet helt ärligt inte vart jag ska göra av mig sen.

TILL OFFER ÅT MOLOK
Författare: Åsa Larsson
Förlag: Albert Bonniers förlag (2012)
Femte delen i en serie, tidigare delar: Solstorm, Det blod som spillts, Svart stig och Till dess din vrede upphör

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.