Vågorna av Virginia Woolf

Virginia Woolf är verkligen en av mina allra bästa författare, jag älskar hur konstnärligt vildsint hon är och samtidigt så återhållsam och sträng. Vågorna är verkligen något för sig, något för mig. Den gör något med mitt sätt att tänka om allt.

Vågorna är berättelsen om vännerna Rhoda, Jinny, Susan, Bernard, Neville och Louis. Samtidigt som det inte handlar om dem alls, det handlar om oss. Det är i alla fall de som berättar sina liv, våra liv. Det är genom dem vi ser tidens gång, livets fragmentariska beskaffenhet och vågorna av tid och känslor som ständigt slår in mot stranden och drar sig ut igen.

Vågorna är inte en bok att förklara eller beskriva, det är en roman att vistas i. Att återvända till och att låta sig vaggas av. Rytmen är så särpräglad, den finns i såväl i själva berättelsen som i språket. Vågorna är en förunderlig bok, jag tror aldrig att man blir klar med den.

VÅGORNA
Författare: Virginia Woolf
Förlag: Modernista (2019)
Översättare: Jane Lundblad, originaltitel: The Waves (1931)

1 svar på ”Vågorna av Virginia Woolf”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.