Fluff och vila i december

2021 går in i sin sista månad och tack och lov för det säger jag. 2020 må ha varit tungt och prövande, men 2021 har varit rent av vidrigt. Inte för alla förstås, men för mig. Och oavsett om du haft det jobbigt eller bra (eller någonstans däremellan) i år så är du kanske ändå lite trött såhär mot slutet. Du behöver liksom jag lugna ner saker och ting för att orka med det där som börjar efter nyår. Du behöver fluff, du behöver mys och jul, gudarna ska veta att det behöver i alla fall jag.

Den här månaden tänker jag därför fylla enbart med må bra-böcker. Det blir mysiga julböcker och fluffiga feelgood. Det blir bra och det blir ibland lite dåligt, men det måste man ha för att förstå hur bra det som är bra är. Mot slutet av månaden blir det så himla väldigt bra att jag ska sammanfatta årets bästa läsning också. Förstås. Men dessförinnan ska vi hänga i små bokhandlar i London och på kryssningsfartyg och gå på dejt och laga julmat och allt vad vi nu ska göra tillsammans. Jag kommer nog också smyga in en och annan juldeckare, de är ju också avkopplande på sitt eget sätt. Det kommer förstås bli alldeles, alldeles underbart och som alltid med godiset så kommer vi bli övermätta och mer än redo att ta tag i den bistra verkligheten sen.

Jag hoppas att du vill fira en riktigt fluffig och vilsam december med mig!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.