Just nu i december 2021

December! Äntligen! Den här månaden ska jag inte tråka ut er med gnäll, gnöl och feelbad. Jag har bestämt att december är en månad av fluff och må bra här på bloggen och då tänker jag banne mig hålla mig till det i verkliga livet också. Just nu bakas det lite, men bara så mycket så att det känns kul och kravlöst. De flesta julklapparna är inköpta och jag har till och med slagit in dem (och det ska vi inte tala mer om nu för att packa paket är en av mina allra tråkigaste sysslor alla kategorier). December ska bara bli en tid för vila och mys.

Just nu…
… läser jag: Inferno i snö av Marie Bengts. Jag har plöjt i mig ett gäng julromaner av feelgood-slaget (som jag skriver om här på bloggen under tiden fram till jul) och nu känner jag att det här blir den sista julboken för i år – snöstorm, mord och ond bråd död. Jag är bara en bit in, men känner starkt att den nog kan få mig att gå emot mina egna ord nyss för den leder nog ganska rakt fram till en omläsning av Tragedi på en lantkyrkogård av Maria Lang. Där finns ett släktskap.
… ser jag på: de allra sista avsnitten av The Good place. Hela Sverige bakar och så Mullvaden.
… lyssnar jag på: ingenting, men snart kanske jag tar mig an Weeping willows vinter/jul-skiva och kanske Bo Kaspers orkesters dito.
… längtar jag efter: mys och ljus i december. Vila med familjen i mellandagarna och så förstås nyår i pyjamas som traditionen bjuder.

Vad gör du just nu? Svara gärna på din egen blogg eller i kommentarerna här och titta in hos Anna, Linda, och Ulrica för att se vad de gör just nu.

7 svar på ”Just nu i december 2021”

  • Mer fluff åt folket! Det behöver vi nog allihop då och då. Jag rekommenderar inferno i snö varmt (men den bör nog läsas när det är kallt för bästa effekten 😉 ).

   Svara
  • Det är absolut inget tvång på att göra det 😉 För mig är det trygghetsläsning sen jag först läste i tonåren. Marie Bengts har jag varit nyfiken på ett tag, men det här är första boken jag läser.

   Svara
 1. Mullvaden gillade jag förr, håller den? Vi ser också de sista avsnitten av The Good Place, men det är bara en av ungarna som vill se, så det blir inte så ofta. En tv-serie för varje familjekonstellation behövs även om alla bor på samma ställe.

  Svara
  • Jag tycker att Mullvaden håller, men det är inte riktigt så bra som jag minns det vilket säkert beror på att det är kändisar den här gången. Jag hoppas på att de vågar göra en ”riktig” säsong efter den här.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.