Två gånger Bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling

Å det här är verkligen utomordentligt fånigt och om man faller över den vid precis rätt tidpunkt säkert alldeles oemotståndligt.

Jag har läst två delar av serien om Bokhandeln för ensamma hjärtan. Den första och den fjärde. Anledningen till hoppet är att jag började med den första, inte gillade huvudpersonerna så värst men ändå ville läsa julboken som kom precis. Jag stod bara inte ut med tanken på att läsa om alla i två böcker däremellan…

Första delen, Bokhandeln för ensamma hjärtan, handlar om Posy som ärver bokhandeln där hon jobbar och bor, där hennes föräldrar jobbade och bodde. Tyvärr ärver hon också Sebastian, en rätt dryg typ som inte är hennes kusin, men som hon ändå växt upp med och tillbett (tills han låste in henne i en kolkällare).

Det är inte svårt att räkna ut hur det ska gå, förstås, men det gör inte så mycket. Bokhandeln är väldigt mysig, jag vill också ha en sån att reda i. De som jobbar på bokhandeln är trevliga i små doser, vissa lite väl skrikiga dock. Posie och Sebastian? Jo, henne tycker jag om, hon sitter länge fast i sin sorg efter föräldrarna och i någon mån livet som inte blev, men hon är så fin med sin bror och hon kämpar verkligen. Sebastian fortsätter väl att vara dryg hela vägen och jag har rätt svårt för honom. Men allt som allt så är Bokhandeln för ensamma hjärtan en mysig plats att besöka.

Fjärde delen, En vinterkyss i bokhandeln för ensamma hjärtan är bättre. Säkert mycket på grund av att Tom och Mattie som står i centrum är mycket lugnare personer vilket ger berättelsen viss harmoni. De är egentligen, av högst oklar anledning, fiender, bråkar ständigt men förenas i sin avsky för julen. Samtidigt som de tvingas kasta sig in i total julrusch så flyttar de också in i lägenheten ovanpå bokhandeln tillsammans. Allt motvilligt förstås.

Det som är bra med den här boken är julstämningen och förståelse för att juletiden kan vara väldigt dubbelt för en del. Jag gillar Mattie och Tom även om jag inte är så förtjust i folk som inte kan tala ur skägget utan gör det besvärligt för sig själva. Det som är dåligt är att jag nu avskyr Posy som är helt galet jobbig i den här boken. Nina är också outhärdlig och inte ens Verity som jag gillade senast är särskilt kul.

Jag kommer inte läsa de överblivna delarna i serien men kan råda dig som undrar att hoppa över alla och ge dig direkt på julboken om det är julen du är ute efter. Det är också helt ok att strunta i bokhandeln helt och hållet. Det finns så mycket annat som är bra.

BOKHANDELN FÖR ENSAMMA HJÄRTAN
EN VINTERKYSS I BOKHANDELN FÖR ENSAMMA HJÄRTAN
Författare: Annie Darling
Förlag: Historiska media (2020 och 2021)
Översättare: Ingmar Wennerberg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.