The comfort book av Matt Haig

The comfort book är inte så mycket en feelgood-bok som en bok att söka tröst i när man mår riktigt dåligt. Eller lite dåligt i alla fall. Eller när man vilar efter att ha mått olika grader av dåligt kanske.

Delar av det här året har varit riktigt tunga för mig, jag har mått rätt psykiskt dåligt helt enkelt. Och det var när jag var längst ner i det hålet som jag hittade Matt Haigs The comfort book. Nu mår jag mycket bättre, men jag umgås ändå med boken dagligen. Jag är inte färdig med den och det kommer jag heller förhoppningsvis aldrig att bli.

The comfort book är ingen roman, ingen instruktionsbok, mer av en textsamling med korta stycken som manar till eftertanke. Här finns en mening på en sida som väcker en tanke, en kort berättelse, ett minne, en låtlista, ett citat. Allt som finns i den här boken är en gåva från någon som vet hur depression, ångest och tröttheten som följer känns. Det är nog det som hjälper mest. Jag känner att den här boken är skriven av någon som bryr sig om och vill att jag ska må bättre. Därför fungerar det.

Det här är en bok att läsa lite i taget, oavsett hur man mår. Att reflektera över livet, tacksamheten och perspektiven mår man alltid bra av.

THE COMFORT BOOK
Författare: Matt Haig
Förlag: Penguin (2021)

3 svar på ”The comfort book av Matt Haig”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.