A deal with the elf King av Elise Kova

Jag vet inte vad jag ska säga om det här egentligen, jag vet inte hur jag ska beskriva det för att ni ska förstå. Möjligen är det här så nära guilty pleasure och skämskudde jag kommer…

A deal with the elf king är fantasy av det romantiska och lite fåniga slaget (vilket illustreras av omslaget…). Det är inte alls så bra som Holly Black till exempel, det är mer som romance där det råkar finnas älvor. Fast ändå inte för fantasyn och världsbygget är rätt bra och händelseutvecklingen tar ofta vägen om ett mörker som känns. Det är bara det att kärleken är huvuddelen och det är så uppenbart att det ska sluta som det slutar. Det är ingen utmaning att läsa och det är precis vad jag behöver och vill ha just nu i mörkaste vintern.

Handlingen då. Luela är helare i sin by och där finns behov av helande eftersom den uppgörelse man har med fevärlden hackar. Med jämna mellanrum kommer en älvkung (jag använder begreppen mycket slarvigt här, det är skillnad på feer och älvor men eftersom jag läst på engelska så ids jag inte riktigt översätta korrekt, ni fattar) och hämtar en dödlig som ska bli hans drottning, men nu har det inte funnits någon drottning att hämta på länge. Så kommer kungen då och hämtar den utvalda som till allas chock (utom läsarens förstås) är Luela. Han är kall som sten, hon vill hela och göra nytta, det blir långsamt framväxande kärlek och förvecklingar och en kamp för att ändra cykeln med de mänskliga drottningarna (det de gör i fevärlden är nämligen väldigt styrkekrävande). Ja, ni förstår, det är massor som händer samtidigt som huvudpersonerna ska hitta fram till varandra på riktigt.

Det låter fånigt, det är fånigt och ändå tycker jag om det, jättemycket. Jag tycker om Luela och Eldas (kungen), men det finns också ett gäng bikaraktärer som känns på riktigt. A deal with the elf king är inte fantastisk, men den är riktigt bra vid rätt tidpunkt. Det finns en till bok i den löst sammanhållna serien och ytterligare en kommer i augusti. Jag har mycket svårt att tänka mig att det inte någon gång blir precis rätt tillfälle för mig att läsa också dem.


Om boken

Titel: A deal with the elf king
Författare: Elise Kova
Förlag: Silver wing press (2020)
Första delen i en löst sammanhållen serie

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.