A good girls guide to murder av Holly Jackson

Jag försöker formulera för mig själv vad det här är, varför det känns så bekant, om det kanske är en blandning av saker som är familjära. Det enda jag hittar är Veronica Mars, A good girls guide to murder är väldigt mycket som Veronica Mars.

Väldigt bra är det hur som helst.

A good girls guide to murder är en så himla spännande berättelse om Pip som bestämmer sig för att ta reda på vad som egentligen hände då för fem år sen när Andie Bell försvann och alla bestämde sig för att det var hennes kille som mördade henne. Pip tror inte att det var det och hon tar hjälp av killens bror och börjar nysta.

Det är förfärligt mörkt det hon nystar upp, ibland så otrovärdigt att det känns sant. Ibland bara vidrigt, ibland sorgligt, väldigt ofta sorgligt faktiskt. Och otäckt, skrämmande.

Jag gillar Pip (förutom när hon inte berättar skitviktiga saker för de omkring henne som så uppenbart älskar henne, hon har så bra föräldrar och så drar hon inte fördel av det) och jag älskar Ravi. Jag tycker om det stillsamma hos honom tillsammans med hennes hetsighet.

Det finns fler böcker i den här serien och jag ska läsa vidare, jag måste bara andas och lugna ner mig lite först.


Om boken

Titel: A good girls guide to murder
Författare: Holly Jackson
Förlag: Egmont books (2019)
Första delen i en serie.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.