Löften i vintertid av Lisa Kleypas

Löften i vintertid som precis kommit ut på svenska är tredje delen i en serie som jag påbörjade för snart fem år sen. Jag tyckte om första delen väldigt mycket minns jag, för att jag gillade hur den beskrev samhällsförändringar och klassaspekter. Andra boken var jag inte jätteförtjust i, men den var ändå helt ok.

Så hur håller serien nu då när jag kommit fram till del tre? Jomen ganska bra tycker jag ändå. Det är stundtals väldigt fånigt, men stundtals också gripande och fint. Det är väldigt mycket sex och det kan man ju tycka olika om, jag brukar tycka att det är rätt pinsamt, men Lisa Kleypas är en av de bästa i genren när det kommer till att skriva sexskildringar så det är ändå något.

Eevie som är den av de fyra väninnorna som serien kretsar kring som nu ska få sig en make är lite mer företagsam än de tidigare, hon tar saken i egna händer. Bokstavligt talat, hon söker upp den störste skandalmakaren i stan och säger ungefär att jag vet att du behöver gifta dig med en arvtagerska och här är jag, gift dig med mig och ge mig beskydd från mina sviniga släktingar så får du mina pengar. Så de reser till Skottland, gifter sig och flyttar sen in på den spelklubb Eevie ärver. Det är fart och fläkt och kärleken ligger förstås och lurar redan från första sidan.

Det finns en fjärde del i serien också och jag kommer säkert läsa den, vi får väl se om det tar fem år innan jag kommer mig för eller om den lockar tidigare.


Om boken

Titel: Löften i vintertid
Författare: Lisa Kleypas
Förlag: Polaris (2022)
Översättare: Emma Majberger, originaltitel: Devil in the winter
Tredje delen i en serie som på svenska heter Väninnorna, på engelska Wallflowers. Tidigare böcker i serien: Secrets of a summer night och It happened one autumn.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.