Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindeblad

Jag hade länge värjt mig för den här boken, av olika anledningar. Dels var jag orolig för att den var som en sån där motivationsföreläsning som gör mig så aggressivt inställd (det är den, men inte så mycket att det retar mig) dels för att den är en omöjlig uppgift. Björn Natthiko Lindeblad förmedlar i Jag kan ha fel berättelsen om sitt liv och all den visdom han tillskansat sig genom det livet. Det är den sortens visdom man absolut kan lyssna till, men verkligen förstå kan man bara göra på egen hand genom egna erfarenheter. Därför tvekade jag.

Nu har jag läst boken och jag tycker om den, särskilt tonen som får mig att förstå att Björn Natthiko Lindeblad själv ser dessa utmaningar. Mycket talar direkt till min egen erfarenhet av att försöka meditera mig mot en bättre mental hälsa och att hitta en grund att stå på. Jag är i mitten av fyrtioårsåldern och jag har nog börjat hitta en del av det jag sökt genom livet. Jag har hittat det inom mig själv precis som Björn Natthiko Lindeblad säger att man gör.

Jag tar till mig mycket, nickar igenkännande och tänker att det är väldigt fint att en sån här bok var en av de mest utlånade på biblioteket förra året. Vi behöver alla lyfta blicken, se oss omkring och sedan ta en titt på oss själva.


Om boken

Titel: Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk
Författare: Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler & Navid Modiri
Förlag: Bonnier fakta (2020)
Andra som skrivit om boken: och dagarna går…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.