Skrivsöndag om Skriv för att läka av Emelie Hill Dittmer

Emelie Hill Dittmers bok Skriv för att läka har jag faktiskt inte läst för mitt höga fritidsnöjes skull. Det är en del av den utbildning i läkande skrivande jag genomgår på jobbet och som förhoppningsvis leder till att jag ska få utveckla och hålla i kurser på mitt (och kanske andras) bibliotek framöver. Det är mycket lyxigt, jag vet.

Emelie Hill Dittmer är en av pionjärerna i Sverige när det kommer till läkande skrivande och hon har mycket att lära ut.

Jag säger att jag läst den för jobbets räkning, men jag har förstås också lärt mig mycket som skrivande människa. Jag tror att allt det jag läst om skrivandets lugnande och läkande förmågor lett mig till den skrivplats jag är på idag. Den lugna. Det jag skriver just nu är ett fiktivit utforskande av verkliga trauman och det märks. Jag vilar fint där och fascineras av allt man kan gräva fram ur sitt undermedvetna. Jag trodde till en början att jag skulle må väldigt dåligt av att rota i det där gamla såriga, men teorierna kring det läkande skrivandet fick mig att våga. Tack och lov.

Emelie Hil Dittmer presenterar tillvägagångssättet kring det läkande skrivandet i grupp i den här boken. Här finns gott om exempel, gott om skrivövningar och gott om tips på vidare läsning. Det här är en bok för alla som har någon form av teoretiskt eller praktiskt intresse för skrivande. Jag tror också att alla pedagoger kan ha stor nytta av den.


Om boken

Titel: Skriv för att läka. En guide i reflekterande skrivande
Författare: Emelie Hill Dittmer
Förlag: Lassbo förlag (2021)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.