21 april 2024

Summan av alla kyssar av Julia Quinn

Jag tror att jag, med tanke på att jag inte gillat Julia Quinn böcker på rätt länge, behöver förklara varför jag läst Summan av alla kyssar. Det har att göra en del med ångest och en del med självbevarelsedrift. Februari var ur flera aspekter rätt ok, men på andra sätt var den superjobbig. Det hände saker och jag reagerade med ångest. Mycket ångest. De sista veckorna i månaden levde jag i ett nästintill konstant ångesttillstånd. Det var hanterbart och jag kunde leva mitt vardagsliv, men det var tärande. Och så blev det krig. Och så läste jag Happy Sally genom den värsta tiden (och det är ingen picknick ens om man är i balans). Jag bestämde mig för att göra det som brukar funka – jag tog en helg på hotell, med godis, mysdeckare på eftermiddags-tv och något icke-krävande och ofarligt i läsväg. Jag vet inget mer icke-krävande och ofarligt än Julia Quinns böcker så det fick bli tredje boken om de på musikens område sorgligt utrustade kusinerna Smythe-Smith (kända från Bridgerton-serien).

Lång inledning, men vad om boken? Jo, jag tycker den är riktigt fin till slut (inledningen är lite lång och seg). Sarah hatar Hugh, på både begripliga som lite mer oklara grunder. Han är arg på sig själv för samma begripliga sak. Sen ändrar de sig förstås och avsky övergår i kärlek.

Visst är det galet tillkrånglat med folk som inte pratar med varandra och sådär. Och visst finns det ett övermått att psykopatiska släktingar i Julia Quinns värld? Herregud den där pappan, det är några hundra grader för mycket, men jag får väl försöka blunda lite för det. Hugh och Sarah är fina, jag gillar dem. Jag måste inte läsa fler böcker i serien, jag hoppas att jag ska slippa faktiskt, men det känns tryggt att det finns en författare att vända sig till när jag behöver sånt här mys. Människan behöver mys också, om hon ska stå ut.


Om boken

Titel:Summan av alla kyssar
Författare: Julia Quinn
Förlag: Lovereads (2022)
Översättare: Anna Thuresson, originaltitel: The sum of all kisses
Tredje boken i en serie där jag inte läst någon annan bok.

En tanke på “Summan av alla kyssar av Julia Quinn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.