Drama kring ung dansör av Dorothy Sayers

Det är inget större fel på Drama kring ung dansör, det är det verkligen inte. Men den är lite seg och kanske lite väl otrolig i upplösningen. Av de tre böcker jag läst om Wimsey och Vane så är den här den jag tycker minst om, men jag tycker förstås om den rätt bra ändå (det är ju Wimsey och Vane!).

Harriet Vane är på promenadsemester när hon ramlar över ett lik. En ung man har fått halsen avskuren och frågan är om han gjort det för egen hand eller om han blivit mördad. Att liket dessutom försvinner med tidvattnet mystifierar förstås lite extra. Dramat utspelar sig på en badort och alla de klassiska karaktärerna dyker upp – kvinnorna med pengar och männen utan, de svartsjuka, de älskande, de sorgliga. Här finns ett övermått av misstänkta och för polisen besvärliga typer.

Boken avslutas snöpligt plötsligt för att sedan följas av den av mig redan lästa Kamratträffen. Jag läser nog vidare ganska snart om jag känner mig själv rätt.


Om boken

Titel: Drama kring ung dansör
Författare: Dorothy Sayers
Förlag: Bonniers (1932, min utgåva 1989)
Översättare: Sonja Bergvall, originaltitel: Have his carcase
Tillhör en serie böcker om lord Peter Wimsey, jag har tidigare läst Oskuld och arsenik och Kamratträffen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.