Bridgerton säsong 2

Först av allt. Det här är inte någonting som ska bedömas annat än som underhållning och som underhållning är Bridgerton finfint. Det är också en klok strategi att släppa hela säsongen om 8 avsnitt på en gång. Så snart jag gör en paus (för att sova) så faller jag ur förtrollningen, men när jag är inne i det är det helt trollbindande. Bridgerton kan bara hets-ses.

Den här säsongen fokuserar på storebror Anthony (som är rätt svår att tycka om). Han ska gifta sig eftersom han vet att det är vad som förväntas av honom som familjens överhuvud. Jag tycker att de för in hur han skadades av sin fars död på ett fint sätt, men jag saknar också en hel del. För att förstå sig på Anthony alls behöver man hela bilden av hans ansvarstagande och hans rädsla (för att inte säga skräck) för kärlek och att lita på att det ska sluta väl.

Den här säsongen avviker väldigt mycket från boken*. De två främsta sakerna jag minns från En oväntad förälskelse är hur ont den gjorde med all sorg och allt ansvar och hur rolig den ibland var. Här får vi litegrann av det mörka och ingenting av det roliga vilket är synd. Allra mest blir Kate som karaktär lidande. Hon är väldigt endimensionell här och inte alls särskilt begriplig. Jag tycker också väldigt illa om att Kate och hennes syster splittras i någon sorts kärlekstriangel som känns väldigt onödig och olycklig.

Eloise är den av syskonen Bridgerton jag tycker allra mest om, från säsong 1 och böckerna. Jag tycker om att hon får ta mycket plats här (med det inte sagt att jag gillar hur hon är och beter sig) och jag hoppas vid gud att hon får en bättre kärlekshistoria än vad som hemsökte henne i böckerna. En annan favorit i den här serien är mamma Bridgerton. Hon är vass, elak och oerhört mild på samma gång, hon är omöjlig att inte älska.

Allt som allt är det här en helt ok tv-seriesäsong som jag tror att jag gillat ännu mer om jag inte läst boken först.

*Jag blev tvungen att läsa om boken En oväntad förälskelse och jag tycker att det är en av de bästa böckerna i serien. Fokus ligger mycket på Anthonys och Kates trauman och deras syskonrelationer. Båda dessa faktorer hamnar i skymundan i serien vilket är synd.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.