Unga kvinnor av Louisa May Alcott

De är så oerhört ordentliga och skötsamma! Jag borde avsky dem allihop, men jag kan inte.

Så har jag då äntligen, sist i hela världen läst Unga kvinnor. Till och med Joey i Vänner var ju före… Om jag hade läst det här i tonåren så hade jag nog tyckt mycket om det. Om jag hade läst det nu utan att ha sett filmen så tror jag att jag tyckt att det var lite segt. Men nu har jag ju sett filmen så segt var det inte. Lite överraskande dock att filmen inte bygger på Unga kvinnor utan på den och dess uppföljare Våra vänner från ifjol.

Nåja. Jag har läst boken nu för att kunna bokcirkla den på jobbet och som bokcirkelbok fungerar den fint. Vi pratade om vad som var tidstypiskt och vad som kändes intressant och konstigt och så funderade vi en hel del kring översättningarna.

Nu är Jo, Meg, Amy, Beth och Laurie inte längre namn för mig, de är vänner. Jag tycker också om mamman som är så orimligt mild och god. Hon är förstås inte särskilt trovärdig, men vila hos henne vill man.


Om boken

Titel: Unga kvinnor
Författare: Louisa May Alcott
Förlag: Bonnier Carlsen (2016)
Översättare: Sonja Bergvall
Första delen i en serie.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.