Just nu i maj 2022

Maj! Lövsprickning, ljus, fåglar, blommor, morgonkaffe på balkongen, kvällsläsning i uterummet. Bara ljuvliga saker. Plus pollen, men jag tar det onda med allt det goda. Idag är det dags för en titt på mitt stillsamma kulturliv.

Just nu…
… läser jag: Livläkarens besök av P. O. Enquist mestadels och så lite The song of Achilles (Madeline Miller) när det passar. Dessutom har jag tagit upp Matt Haigs ljuvliga The comfort book igen som en sorts då och då-läsning. Sista boken jag har igång är Vi är de döda, nu snart av Kristian Lundberg som jag läser lite av varje morgon.
… ser jag på: Det mesta som jag kollar på (Bäst i test osv) är snart slut för säsongen så det är en himla tur att jag hittade Kommisarie Lewis på någon tjänst som plötsligt ingick i ett annat abbonemang. Jag har sett några avsnitt tidigare och gillat, men har väldigt mycket framför mig. Jag känner att det passar fint ihop med min läsning av Dorothy Sayers böcker. Det kan aldrig bli för mycket av engelska kluriga deckare.
… lyssnar jag på: Vårljud.
… längtar jag efter: Lite mer ledig tid och att barnen ska få sommarlov (så som vi har det under terminerna blir sommarlovet som en enda lång semester för mig, jag behöver ju bara jobba (och inte ens det behöver jag göra hela tiden)).

Vad gör du just nu? Svara gärna på din egen blogg eller i kommentarerna här och titta in hos Anna, Linda och Ulrica för att se vad de gör just nu.

9 svar på ”Just nu i maj 2022”

 1. Vilken obehaglig titel på Lundbergs bok med tanke på hans bortgång. Det var som att lyssna på ”look up here, I’m in heaven” efter Bowies död. Jag älskade verkligen Yarden och vill dock gärna läsa mer av honom. Kommissarie Lewis har jag sett typ allt av på svt play. Sen läste jag tyvärr att Laurence Fox inte var så trevlig men jag hittar det inte igen och minns inte vad det var. Gissar på något rasistiskt eller misogynt uttalande.

  Svara
  • Jag rekommenderar verkligen Lundbergs poesi (i alla fall den här boken som är den enda av hans lyrik jag läst), den är fantastisk! Tråkigt med Fox, jag låter bli att googla på det tror jag så att jag kan få njuta av Kommissarie Lewis ett tag till…

   Svara
 2. The Comfort Book låter som något för mig. Älskar Matt Haig! Längtar också efter ledighet. Varje skoldag är en kamp här hemma och jag hinner inte riktigt med någonting känns det som.

  Svara
  • Ja, kamp var ordet. När sommarlovet kommer känns det som att jag har semester i tio veckor fast jag jobbar fem av dem, att ”bara” behöva jobba med jobbet är så oerhört skönt. Det är inte långt borta nu! Och Comfort book rekommenderar jag varmt, den gör verkligen det den lovar – ger tröst och lugnar ner. Jag älskar den!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.