You Deserve Each Other av Sara Hogle

Jag gillar You Deserve Each Other av Sarah Hogle jättemycket och samtidigt finns det saker i den som jag inte gillar alls. Vi får nog titta närmare på vad som är vad.

Först en kort sammanfattning: Naomi och Nicholas är förlovade men inte längre så kära. De hamnar snart i ett krig där de försöker få den andra att göra slut så att de slipper erkänna nederlag eller betala för bröllopet som planeras av Nicholas olidliga mamma.

Jag tycker inte om hur elaka Nicholas och Naomi (mest Naomi) är mot varandra i början. Jag tycker verkligen inte om hur Naomi tänker och beter sig. Men sen tycker jag väldigt mycket om hur de (hon) kommer till insikt om just det och försöker vända allt rätt igen.

Jag tycker om hur de driver med Nicholas mamma, men jag tycker inte om hur vidrigt hemsk hon är utan att det gås på djupet med det. Det finns grymma föräldrar, det är ett faktum och Nicholas reaktion på allt hon gör visar att han är väldigt skadad av henne, men det blir liksom aldrig mer än ett liten hinder att övervinna. Jag tycker inte om att mamman aldrig tvingas begripa att hon gör fel, hon måste aldrig be om ursäkt. Det hade jag velat att hon gjorde, eller att boken bottnade i att hon inte kan det och att då blir konsekvenserna att hon aldrig mer får blanda sig i Nicholas liv. Det är jättesvåra saker förstås och allt för mycket för en lättviktig romantisk bok, men har man fört in temat och skrivit en sån skräcködla så måste man ro henne i land (eller kasta henne över bord, men den här metaforen har nog gått lite snett vid det här laget ;-)).


Om boken

Titel: You Deserve Each Other
Författare: Sara Hogle
Förlag: Piatkus (2020)

1 svar på ”You Deserve Each Other av Sara Hogle”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.