Hej då, ha det så bra av Kristina Lugn

Kristina Lugn är banne mig en av de bästa poeter vi någonsin haft i det här landet, kanske den bästa.

Jag får alltid ut något av att läsa Kristina Lugn. Humorn når mig var jag än befinner mig, får mig att skratta. Det är vasst, det är vackert och fult, precis som poesi ska vara. Nu när jag befinner mig i en kaosvariant av min tillvaro är hon bättre än någonsin. Poesin blir som en trygg punkt som jag kan hålla i mig i. Vila i. Det finns kaos här och det finns lugn. På samma plats. I dikten. I mig. I livet. Det är så stort det kan vara i det lilla.

Jag skulle behöva skriva av varenda dikt i den här samlingen för att förklara vad som är så bra med den, men det kan jag förstås inte göra, vill jag förstås inte göra. Läs istället. Det här och annat av Kristina Lugn. Unna dig det. Ta dig tiden. Du kommer att få så mycket tillbaka.


Om boken

Titel: Hej då, ha det så bra
Författare: Kristina Lugn
Förlag: Albert Bonniers förlag (2003)

3 svar på ”Hej då, ha det så bra av Kristina Lugn”

    • Det är märkligt och synd, jag gör det själv hela tiden. Jag hoppas att du hittar tillbaka till Kristina Lugns diktning påsett bra sätt!

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.