Solsken och parmesan av Christoffer Holst

Det enda du behöver göra är att titta på den här bokens omslagsbild så förstår du vad du har att göra med för bok. Och det är faktiskt ganska ovanligt och väldigt tryggt. Solsken och parmesan är gult och grönt, citroner och sommarens första lummighet. Den är värme, mat och gemenskap.

I Solsken och parmesan möter vi Hilda som jobbar i ett förskolekök men drömmer om något annat och Rasmus som bor på syrrans soffa och inte längre drömmer om någonting. De och några till hamnar på olika sätt på en matresa till Toscana som blir till en matresa till Öregrund istället.

Det här är bra feelgood och jag älskar framförallt hur Christoffer Holst skriver med en sådan oerhörd passion för mat och relationer. Det känner jag igen från serien om Cilla Storm (Söta röda sommardrömmar mfl) som jag läste förra sommaren. Jag gillade den serien jättemycket, Solsken och parmesan kommer inte upp i klass med den, men den är helt klart trevligt tidsfördriv.


Om boken

Titel: Solsken och parmesan
Författare: Christoffer Holst
Förlag: Lovereads by Forum (2019)
Andra som skrivit om boken: Enligt O och Hyllan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.