Mordet i prästgården av Agatha Christie

Det är alltid rätt tidpunkt för en bok av Agatha Christie, men i försommartid är det näst intill perfekt. Det är något med allt det här livet som lever i nyutslagna blommor och löv som blandar sig fint med ond bråd död och detektivarbete.

Jag har precis läst Mordet på prästgården som är miss Marples debut i mordlösarbranschen. Jag är inget fan av miss Marple, men i den här boken är hon riktigt ljuvlig. I små doser funkar hon fint. Här är hon inte huvudperson (det är hon i och för sig sällan) men råkar bo granne med prästgården där en avskydd överste hittas skjuten och död. Hon har sett saker och hon pusslar, ofta tillsammans med prästen som är berättare i boken. Till slut är det naturligtvis miss Marple som löser hela gåtan.

Mordet i prästgården är inte Agatha Christies allra bästa bok, men hennes nivå är alltid hög. Det är en bok att bläddra och bläddra i för att få veta hur det slutar.


Om boken

Titel: Mordet på prästgården
Författare: Agatha Christie
Förlag: Bookmark (2022)
Översättare: Vanja Lantz, originaltitel: The murder at the vicarage

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.