Svart bälte i föräldraskap – att lösa vardagen i NPF-familjer av Lotta Borg Skoglund och Martina Nelson

Det finns en hel del böcker som ska hjälpa oss föräldrar i npf-familjer att få ordning på vardagen. Det här är den bästa jag läst hittills.

Svart bälte i föräldraskap djupdyker med hjälp av lättbegriplig fakta och många exempel i en lång rad ämnen. Allt från skolfrånvaro till mat och alkohol behandlas och det behandlas på ett sätt som gör det tydligt att man är medveten om att alla familjesituationer ser olika ut.

Jag har främst tagit till mig från sådana kapitel som behandlar särskilt kännbara aspekter av vårt liv i nuet och det är så jag tror att jag kommer att fortsätta använda boken. Jag småsaknar egentligen bara ett kapitel och det är det om ocd. Tvångsproblematik är väldigt vanligt hos unga (och vuxna) med autism, men det nämns sällan i den här typen av böcker, överhuvudtaget finns väldigt lite skrivet i ämnet. Jag saknade inte det kapitlet tidigare men sen min son fick en tilldiagnos i vintras har jag insett att jag behöver lära mig mer. Det är naturligtvis inte konstruktivt men jag tänker också att om jag bara anat hur vanligt det är med tvångssyndrom och hur det funkar så hade jag kunnat lindra så mycket lidande hos mitt barn. Samtidigt så är just det här en praktiskt orienterad bok och med ocd måste man gå på djupet, jag får nöja mig med att alla böcker inte kan innehålla allt (och att alla mammor inte kan veta allt och lindra allt). Svart bälte i föräldraskap är en riktigt bra och användbar bok för alla oss som lever i familjer med npf och som vill göra vardagen så bra som möjligt.

Och det finns faktiskt jättebra böcker om tvångssyndrom också, mer om det om några veckor på denna plats.


Om boken

Titel: Svart bälte i föräldraskap. Att lösa vardagen i NPF-familjer.
Författare: Lotta Borg Skoglund och Martina Nelson
Förlag: Natur & Kultur (2021)

2 svar på ”Svart bälte i föräldraskap – att lösa vardagen i NPF-familjer av Lotta Borg Skoglund och Martina Nelson”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.