Du glömde säga hej då av Sarah Dessen

Jag hittade och såg Along for the ride på Netflix. Jag insåg att jag inte läst något av Sarah Dessen på ett tag och att jag längtade efter att göra det. Sagt och gjort Du glömde säga hej då är den första av de två Dessen-böcker jag hade olästa. Nu har jag läst den (den sista sparar jag till semestern) och det är verkligen en särskilt lugn som sprider sig genom kroppen när man befinner sig i Lakeview och Colby (de två städer Sarah Dessen hittat på till sina böcker). När sen Heidi (styvmamman från Along for the ride/Mycket mer än så) dyker upp blir det på något sätt fulländat.

Du glömde säga hej då är annars inte en fulländad läsupplevelse. Den är lite lealös och slarvigt ihopsatt. Relationerna känns som vanligt, men det hade kunnat vara så mycket bättre. Det känns som en småsömnig mellanbok på något sätt. Jag gillar Maclean, det gör jag verkligen men hon är så oerhört trasig och jag stör mig på att ingen ser det. Föräldrarna (som väl är dem jag måste identifiera mig med nuförtiden) är väldigt självupptagna samtidigt som de är ju är bra människor. Det känns inte logiskt att de inte lyckas sätta sina behov åt sidan och se vad Maclean går igenom. De håller inte ihop som karaktärer och det måste de för att resten ska bli bra.

Med det sagt så är det här absolut ingen katastrof, det är en mindre bra bok av Sarah Dessen bara vilket betyder att det ändå är bra sommarläsning i stunden. Vill du läsa något riktigt, riktigt bra av Sarah Dessen istället ska du exempelvis läsa nämnda Mycket mer än så eller I dina ögon, En gång för alla, Du är aldrig ensam, The truth about forever eller Jag glömmer dig aldrig (ja, det finns en hel del bra att välja på).


Om boken

Titel: Du glömde säga hej då
Författare: Sarah Dessen
Förlag: Rabén & Sjögren (2011)
Översättare: Gudrun Samuelsson, originaltitel: What happened to goodbye

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.