Senseis portfölj av Hiromi Kawakami

Senseis portfölj är en stillsamt berättad kärlekshistoria som handlar lika mycket om livet som om bokens två huvudpersoner.

När Tsukiko möter Sensei, sin gamla lärare som hon inte kan minnas namnet på, efter flera års tid inleder de en vänskap som består till stora delar av sake och grytor på en lokal restaurang. Långsamt lär de känna varandra och långsamt skiftar berättelsens fokus.

Jag upplever Senseis portfölj som en väldigt japansk berättelse, tonen känns igen från exempelvis Haruki Murakamis böcker. Det är något med artigheten och avståndet mellan människorna och så känslan för det absurda. Jag tycker om det, men är inte helt förälskad.


Om boken

Titel: Senseis portfölj
Författare: Hiromi Kawakami
Förlag: Tranan (2021)
Översättare: Lars Vargö
Andra som skrivit om boken: Enligt O

2 svar på ”Senseis portfölj av Hiromi Kawakami”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.