From Lukov with love av Maraiana Zapata

Det har blivit lite av en sommartradition att läsa en sportromans av Mariana Zapata. Först var det The Wall of Winnipeg and me (amerikansk fotboll) och förra sommaren Kulti (fotboll), i sommar har jag testat konståkning i From Lukov with love. Det funkar det också kan jag meddela, möjligen inte riktigt lika bra, men det funkar.

Jasmine och Ivan ska plötsligt efter flera år som fiender/bekanta som retar gallfeber på varandra åka konståkning ihop och det leder förstås till massor av förvecklingar och slutligen (också förstås) till ett lyckligt slut.

Det jag har lite svårt för i alla Zapatas böcker är att sexet är rätt explicit, jag är för pryd för det faktiskt… jag önskar också att hon gav ut på ett förlag så att hon fick tillgång till korrekturläsare för språket är inte alltid helt rätt och ord har försvunnit eller blivit dubbla på flera ställen.

Det jag däremot tycker väldigt mycket om och som väger upp allt det andra är hur långsamt hon vågar ta det. Vi får sakta lära känna huvudpersonerna och umgås med dem i vardagsmiljö vilket resulterar i att i alla fall jag också blir lite kär i dem. Allra bäst lyckas hon i The Wall of Winnipeg and me, men också här trivs jag väldigt bra med huvudpersoner och sidokaraktärer. Jasmines familj är minst sagt speciell och jag gillar den även om den är milsvidd från vad jag är van vid och vill ha. Det är fint att få testa något helt annorlunda en stund.


Om boken

Titel: From Lukov with love
Författare: Mariana Zapata (2018)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.