Mellan raderna av Johanna Schreiber

Det finns oändligt många feelgood-böcker på svenska just nu. De flesta är säkert jättebra, men jag vet inte hur många jag köpt in till mitt bibliotek, läst några kapitel i och sedan insett att jag inte gillat. Jag tycker att det är svårt att manövrera hela den världen faktiskt. Så jag har slutat testa nya böcker i genren och litar mig mot alla duktiga bokbloggare istället. Och så har jag till slut hittat fram till Mellan raderna, Johanna Schreibers första bok om Schantz bokförlag.

Mellan raderna introducerar sin läsare för intrigerna och vardagslivet på Schantz förlag där Emily jobbar som PR-strateg. Emily har precis tagit sig igenom en skilsmässa, flyttat till en lägenhet med sin son (varannan vecka i allafall), jobbar alldeles för mycket och har helt enkelt väldigt svårt för att få livet att gå ihop. Och så träffar hon serietecknaren Herman, blir kär och allt börjar snurra ännu fortare.

Till en början är det här en bok som stressar mig något alldeles oerhört eftersom den beskriver en stressig tillvaro. Sen händer en grej som ger den här boken ett helt nytt djup. Jag tycker väldigt mycket om väldigt mycket i Mellan raderna. Jag tycker om de många och mångbottnade karaktärerna som rör sig på förlaget och runt Emily. Jag tycker om hur den allvarliga botten som den här berättelsen har inte skojas bort. Jag gillar hur vänskap och familj är viktigare än annat. Jag tycker helt enkelt om den här boken och kommer definitivt läsa vidare i serien. Jag kommer också fortsätta lyssna till vad mina kunniga bloggkollegor säger.


Om boken

Titel: Mellan raderna
Författare: Johanna Schreiber
Förlag: Norstedts (2021)
Första delen i en serie
Andra som skrivit om boken: Enligt O och Och dagarna går…

1 svar på ”Mellan raderna av Johanna Schreiber”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.