Puben vid floden av Veronica Henry

Jag har läst Veronica Henry förr och var då inte helt begeistrad. När jag började läsa Puben vid floden kunde jag inte begripa varför, den var alldeles, alldeles ljuvlig.

Det är en smula fantastiskt att få följa Cherry, Maggie och Rose (mor, dotter och dotterdotter) när de utan att egentligen tänka köper puben i barndomsbyn och börjar renovera. Myllret av människor är lagom trevligt, deras såriga bakgrundshistorier bjuder lagom mycket smärta. Här finns mat, konst och pirrig kärlek.

Jag är med hela vägen fram mot slutet när Veronica Henry får för sig att precis allt måste falla på plats, precis alla måste få det bra. Det känns inte längre trovärdigt och jag minns tyvärr varför jag inte var så begeistrad senast. Puben vid floden är en mysig läsning för stunden, men den är inte som de bästa böckerna i genren som man bär med sig en stund i hjärtat.


Om boken

Titel: Puben vid floden
Författare: Veronica Henry
Förlag: Printz publishing (2022)
Översättare: Maria Store Originaltitel: The Impulse Purchase
Handlar om samma by där exempelvis Ciderträdgården och Drömhuset utspelar sig.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.