Malibu rising av Taylor Jenkins Reid

Malibu rising är verkligen en perfekt sommarbok. Den är lite tillbakalutad sådär, utspelar sig på stränder, i surfvågor och mitt under sommarfester. Samtidigt sträcker den över så lång tid och berör så många människor att det blir en djup skildring av något större. Föräldraskap. Syskonskap. Relationer.

Jag tycker mycket om syskonen Riva som står i centrum för berättelsen. Nina förstås som håller alla samman, men också de andra hittar sin plats i mitt hjärta. Jag tycker också mycket om hur även de riktigt usla människorna (Mick!) får vara flerdimensionella. June är kanske den som är mest komplicerad av alla och henne tycker jag både synd om och är imponerad av samtidigt som jag förstås också fördömer hennes svaghet. Styrka och svaghet flätas för övrigt snyggt ihop i var och en av karaktärerna vilket är fint.

Jag gillade Daisy Jones and the six lite mer än jag gillar Malibu rising, men jag gillar också denna riktigt mycket så Taylor Jenkins Reid är helt klart en författare jag trivs med.


Om boken

Titel: Malibu rising
Författare: Taylor Jenkins Reid
Förlag: Hutchinson (2021)
Andra som skrivit om boken: Enligt O

1 svar på ”Malibu rising av Taylor Jenkins Reid”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.