Autistens överlevnadsguide till skolan av Alexander Skytte och Jiang Millington

Autistens överlevnadsguide till skolan är en riktigt bra bok som jag önskar att jag kunde få målgruppen här hemma att läsa… Än så länge får jag nöja mig med att läsa för att lära mig själv och plocka ut sånt som kan användas. Men kanske en dag…

Boken är skriven av Alexander Skytte (som har autism och adhd och nu jobbar som lärare) och Jiang Millington (som har två barn med autism och adhd och som är aktiv i exempelvis Attention och en flitig debattör). Boken är full av lättläst fakta, den har ett direkt och bra tilltal och här finns massor av praktiska tips. Den är väldigt hjälpsam för mig som förälder och jag tror som sagt att också barn och unga kan ta till sig av den. Här finns verktyg för att förstå sig själv och konkreta tips på hur man exempelvis får energin att räcka en hel dag.

Jag har köpt den här boken, läst den och lagt fram på soffbordet i hopp om att den ska nå sin läsare.


Om boken

Titel: Autistens överlevnadsguide till skolan
Författare: Alexander Skytte och Jiang Millington
Förlag: Be my rails (2021)
Andra som skrivit om boken: Enligt O

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.