What you wish for av Katherine Center

Nu har jag läst två böcker av Katherine Center, Ett litet steg i taget och What you wish for och jag kan konstatera med säkerhet att hon är en ny favorit bland feelgood-författare.

Jag valde den här som min andra bok eftersom huvudpersonen är skolbibliotekarie. Det är sant, alla böcker verkade intressanta men den här hade bibliotekarien så jag tog den. Samantha är inte bara bibliotekarie dock, hon är också en alldeles underbart mångbottnad person som man bara måste älska.

Det hela börjar i djupaste svart när skolans rektor, Sams extrapappa, dör. Sen återhämtar sig ingen och ingenting från det utan svärtan ligger kvar som en fond. Till det kommer Sams svårigheter som bottnar i såväl då som nu och som inte är de vanliga feelgood-svårigheterna. Sen dyker hennes gamla förälskelse Duncan upp och ska ta över som rektor och han har varit med om något (hemligt) fruktansvärt sen senast de möttes och är starkt traumatiserad.

Det jag gillade med Ett litet steg i taget var att den handlade om riktiga saker. Alltså riktiga, påtagliga, relaterbara saker som liv och död, rädsla, glädje, skuld, relationer som inte kan repareras men kanske ändå kan bli lite bättre och det får vara nog. Livsavgörande och vardagsnära. Så är det också i What you wish for. Och slutet må vara hoppfullt och glatt, men det är inte perfekt. Livet är ju inte sånt. Det känns som att det Katherine Center skriver är på riktigt. Hon skriver om riktiga människor som man känner och som man delvis också är. Jag tycker värdigt, väldigt mycket om det.


Om boken

Titel: What you wish for
Författare: Katherine Center
Förlag: St Martin’s Griffin (2020)
Serie: Hänger läst ihop med Happiness for beginners som den spoilerkänsliga bör läsa först.

1 svar på ”What you wish for av Katherine Center”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.